maalgruppeundersoegelse maalgruppedefinition maalgruppestoerrelse Inzights er eksperter i markedsanalyse

Spil dig klogere på forandringsledelse

af | 22. august 2020 | Forandringsledelse

ilik kan nu tilbyde det virkningsfulde forandringsspil Wallbreakers

wallbreakers_small forandringsledelse læringsspil
Wallbreakers er et læringsspil, der bruges til at træne implementering af forandringer. Det sætter fokus på forandringsmodstand og motivationsfaktorer, og på hvordan man ændrer modstand til forståelse og accept.

Forandring vækker modstand

De fleste store forandringsprocesser fører til frustration, modstand og nedsat produktivitet. Det er en naturlig del af alle forandringsprocesser. Om forandringen får en succesfuld opstart, implementering og forankring afhænger af, hvor godt ledelsen håndterer den menneskelige dimension i forandringsprocessen.

Få succes med din forandringsledelse

Wallbreakers fokuserer på, hvordan målrettet arbejde med forandringsledelse kan sikre den motivation, der gør, at forandringen faktisk gennemføres som planlagt. Spillet giver deltagerne mulighed for at øve sig i nogle af de sværeste ledelsesdiscipliner og reflektere over, hvilke ledelsesstile, der virker bedst i forskellige faser af en forandringsproces. Spillets metaforer og proces sikrer en kobling til de væsentlige forandringer, deltagerne selv har ansvaret for til dagligt.

Hvornår kan man spille forandringsspil?

Forandringsspillet Wallbreakers bruges til ledere, projektledere og medarbejdere involveret i forandringsprocesser eller som led i generel lederudvikling. Wallbreakers bruges også ved store forandringer fx implementering af ny strategi eller IT implementeringen.
Wallbreakers er også et rigtig godt alternativ til et kursus i forandringsledelse, da Wallbreakers er baseret på anerkendte teorier om personlighedstyper, ledelse, organisationskultur og forandringsprocesser, herunder Myers-Briggs, Edgar Schein, John Kotter, Rick Maurer og Daniel Goleman.

Hvordan foregår det?wallbreakers_hands

Der spilles i grupper omkring en stor spille plade. Spillet er bygget op omkring en realistisk case og deltagerne arbejder i grupper a 3-6 personer. Sammen skal de løse en række komplicerede ledelsesmæssige udfordringer og samtidig lede en gruppe medarbejdere gennem opstart, implementering og forankring af en stor forandringsproces. Der arbejdes bl.a. med forandringsintensitet, prioritering af ressourcer, kommunikation og håndteringen af medarbejdernes personlighedstyper og individuelle behov.
Det tager 1-1,5 dag at spiller spillet. Spillet bliver målrettet til virksomhedens behov og den konkrete forandring virksomheden evt. står i.

Hvorfor et spil?

Spil kan noget, som ingen andre undervisningsmetoder kan. De kan skabe et perspektivskifte, refleksion og involvering på alle niveauer i en organisation.
I undervisningssituationer er man tvunget til passivt at lytte. Men når man samles om en spilplade, sker der noget helt specielt. Man kan ikke undlade at agerer aktivt, man indgår i dialog med de andre spillere, og der er øjeblikkelig tilbagemelding og kontant afregning for de handlinger, man foretager sig i spillet.

Referencer

Wallbreakers er spillet af over 20.000 brugere fra virksomheder som Novo, Danske Bank, ISS, TDC, Danfoss mfl., der alle er blevet klogere på det at lede forandringer eller være en del af en forandringsproces.
ilik har indgået et partnerskab med Workz, der har udviklet spillet, og kan nu tilbyde vores kunder i Grønland, Island og Færøerne at spille sig klogere på forandringsledelses via simulationsspillet Wallbreakers.

Vil du vide mere kontakt maren@ilik.gl