maalgruppeundersoegelse maalgruppedefinition maalgruppestoerrelse Inzights er eksperter i markedsanalyse

Vil du gerne have 2-4 ekstra ansatte? så overvej automatisering og low code/no code

af | 16. november 2023 | Blog, Digitalisering, Forretningsudvikling, Teknologi, Værktøjer

Ansatte, som allerede kender virksomheden – måske endda nogen, du allerede har ansat?

Så overvej automatisering og optimering via low code/no code-værktøjer, AI og automatisering.

Her til morgen deltog jeg i en mini-konference om Low code/No code med Microsofts Power Platform. Flere vigtige pointer gik igen hos de forskellige oplægsholdere.

  • Første pointe var, at formålet med Low Code eller AI er ikke i sig selv teknologien; formålet er at løse konkrete problemer. Et eksempel kom fra en bank, der stod over for udfordringen med ikke at kunne ansætte nok personale til de stigende opgavemængder. Formålet var at frigøre tid fra eksisterende ansatte, så de kunne løse andre opgaver. Her kunne low code, AI og automatisering hjælpe med at opnå dette formål.
  • Den anden pointe var, at vi står over for udfordringen med ikke at kunne skaffe nok IT-folk, og de traditionelle udviklingsopgaver tager for lang tid. Derfor er der behov for Low code/no code, så ansatte selv kan bidrage til at løse nogle af de IT-relaterede problemer ved hjælp af en slags selvbetjening, dog med en vis støtte fra IT.
  • Dette førte til den tredje pointe. Low code/no code-værktøjer er lette at gå til og starte op med, men man skal stadig tænke langsigtet i forhold til sit digitale fundament og grundlæggende IT-arkitektur. Der er stadig behov for organisering, styring og IT-sikkerhed mv.

Når det er sagt, er det dog blot at komme i gang, og her kan du få masser af hjælp fra Microsoft Copilot, den store AI-satsning fra Microsoft, som de har indbygget i alle deres værktøjer.

Afslutningsvis vil jeg gerne fremhæve, at overvejelsen af low code/no code-værktøjer ikke kun handler om at løse øjeblikkelige udfordringer med mangel på personale, men det repræsenterer også en mulighed for at omdefinere måden, hvorpå din virksomhed håndterer teknologiske udfordringer og innovation. Med andre ord et skridt på vejen i digital transformation.

Implementeringen af disse værktøjer åbner døren for en mere agil tilgang til udvikling og automatisering. Med selvbetjening af IT-processer kan medarbejdere uden avancerede tekniske færdigheder tage del i løsningen af opgaver, hvilket ikke kun øger produktiviteten, men også skaber et miljø, hvor innovation kan trives på tværs af organisationen.

Selvom low code/no code-værktøjer er lette at starte op med, er det vigtigt at huske på behovet for langsigtet planlægning i forhold til det digitale fundament og IT-arkitekturen. Organisatorisk styring og it-sikkerhed forbliver afgørende, selv i en verden af automatisering og selvbetjening.

Som en ekstra ressource kan Microsoft Copilot være en værdifuld allieret på din rejse. Den integrerede AI-funktionalitet i Microsofts værktøjer kan fungere som en katalysator for dine automatiseringsbestræbelser.

Så tøv ikke med at udforske de potentielle fordele ved low code/no code-værktøjer yderligere. Dyk ned i de konkrete udfordringer, din virksomhed står overfor, og identificer områder, hvor automatisering og selvbetjening kan frigøre ressourcer og øge effektiviteten. Dette skridt mod teknologisk innovation kan vise sig at være afgørende for din virksomheds fremtidige succes.

Vil du gerne høre mere og måske have hjælp til at optimere og automatisere, så tag fat i os hos ilik.

Dette indlæg er naturligvis bearbejdet med brug af ChatGPT.

Fakta om Copilot fra Microsoft:

Microsoft 365 Copilot er en ny funktion, der vil hjælpe brugere med at optimere deres produktivitet og samarbejde på tværs af forskellige apps og programmer i Office programmerne fra Microsoft. Copilot er et intelligent værktøj, der lærer af dine handlinger og præferencer og giver dig skræddersyede forslag, indsigt og feedback for at hjælpe dig med at opnå dine opgaver og mål. Læs mere om Copilot: Microsoft 365 Copilot – Hvad er det? (jdm.dk)

Microsoft har netop lanceret Copilot studios der betyder at virksomheder kan bygge deres engen copilot – så der ikke bliver problemer med datasikkerheden.