maalgruppeundersoegelse maalgruppedefinition maalgruppestoerrelse Inzights er eksperter i markedsanalyse

Øvelse gør mester – også når det kommer til Cyber attack og IT nedbrud

af | 27. april 2022 | Digitalisering, Implementering, it sikkerhed, Kommunikation, Ledelse

I efteråret var der beredskabs øvelse i Malenebugten i Nuuk. Et skib var sejlet på is og tog vand ind. Passagerer havde slået sig. Så der skulle evakueres og brandvæsenet komme med pumper. Så hvis det skulle ske rigtigt en dag har de styr på hvordan der skal kommunikeres og hvad der skal gøres.

øvelse cyber attack

Nu var det en fysisk ulykke, men hvad hvis der er nedbrud i jeres vigtige it systemer, hacker angreb eller brand i serverrummet, eller andet der gør at i ikke kan servicere jeres kunder? Så vil det være rigtig godt at have øvet sig så at i ved præcis hvad der skal gøres og hvordan. Hvilke systemer skal lukkes og åbnes i hvilken rækkefølge, hvordan kommunikerer vi hvis mail og teams er nede, eller netværket….?

Hvornår har i sidst holdt øvelse i cyber attack i jeres virksomhed?

De fleste har efterhånden fået IT sikkerhed rigtig højt på dagsorden og gør mange tiltag for at forebygge eller minimere cyber attack. Men der blive også talt om:

Det ikke handler om hvis vi bliver udsat for cyber attack men mere om når vi bliver angrebet.

Så derfor er det en god ide at vide hvordan vi håndtere det når det sker. I samme stil som når vi laver brandøvelser eller tester sirenerne kl. 12. om onsdagen, eller når beredskabet laver øvelser.

Vil du gerne beskytte din virksomhed bedre?

Hos ilik har vi løst nogle projekter i samarbejde med LinkGRC som er et firma der netop støtter firmaerne i at analysere og forbedre deres IT sikkerhed og risiko. Vi har også støttet virksomheder i Nuuk med  at holde øvelser for Cyber- og IT-beredskabet.

Kontakt Maren + 299 52 98 16 eller Tomas +45 70 22 32 80 hvis du vil have hjælp til vurdering af IT-sikkerhed eller afholde en øvelse.