Fiduser til IT drillenissen

Nu nærmer julen sig, og sammen med det hyggelige julepynt og julestjernerne i næsten alle vinduer kommer også drillenisserne. Voksen som barn ved at de findes, og der er nok ikke nogen af os, som har undgået drillenissernes sjov. Men kender I IT drillenissen? – Det gør vi hos ilik konsulentfirma. Har I drillenisser på arbejdspladsen? Herunder kommer vi med nogle af de IT-drillerier som vi kender til.

IT drillenissen kan også være god til at lære folk at huske at låse deres computer (windows tast + L) når de går fra den. I forhold til IT-sikkerhed, som der er meget fokus på for tiden, så er det vigtigt at låse sin computer, så andre ikke kan udføre drillende eller ligefrem ulovlige handlinger i dit navn og log-in.
Hvad kan du gøre, for at drille din kollega og lære vedkommende at låse computeren når han/hende går fra den?
  1. Musen virker ikke – Placer et stykke tape under musens optik/laser, og pludselig reagerer den ikke, når den flyttes rundt på bordet.
  2. Musen virker stadig ikke – byt rundt på 2 kollegaers trådløse mus.
  3. Der sker ikke noget når jeg trykker på min mus – Byt rundt på højre og venstreklik på musen. Gå ind i indstillinger for musen og vælg din primære knap til “Højre” i stedet for “Venstre”.
  4. Min mus er langsom – Gå ind i indstillinger for musen, og find markørindstillinger. Sæt markørhastigheden helt hen mod langsom. Denne er særlig sjov for folk som bruger 2 skærme.
  5. Forvirring omkring tastaturtasterne – På de fleste almindelige tastaturer kan du let tage nogle af tasterne op og sætte dem ned et andet sted end de plejer at sidde.
  6. Læg sjove lyde på computeren – Har din kollega været uforsigtig at forlade sin computer, uden at låse den, så kan du ændre lidt på lydene. Hvis du har en sjov lydfil, kan du i lydindstillinger lægge den på til for eksempel når der modtages en mail, en besked på skype eller lignende
  7. Flyt rundt på skærme (hvis minimum to skærme) – Endnu et drilleri til en uforsigtig kollega som ikke har låst sin computer. I skærmindstillingerne kan du flytte skærmene rundt, så den skærm som fysisk står til højre, inde i indstillingerne er sat til venstre.
  8. Ring til Julemanden – Få din kollega til at tro, at der er en kunde eller samarbejdspartner som har ringet, og det er vigtigt at ringe tilbage hurtigst muligt. Ring eventuelt flere gange fra hemmeligt nummer til din kollega, når du ved hun ikke er ved telefonen, så kollegaen kan se at der er en som har forsøgt at få fat i hende. Kollegaen ringer til +45 70241207 (alm. dansk telefontakst) og vil blive noget overrasket, når det er Julemanden som svarer på telefonen.

About the author